Smith and Williams: Armstrong house (Pasadena, Calif.)

adc_175_b42f1365_001-k.jpg

Description

In a letter dated September 1955 to Dan MacMasters at the Los Angeles Examiner’s Pictorial Living section, Smith described the Armstrong house as having no front or back. All four sides, he wrote, were designed for looking ‘at’ and for looking out ‘from.’ A glass roofed passage connects the house to the terrace and divides the house into three functional buildings: living and dining, kitchen and bath, and bedroom. An interior garden off the dining area and at each end of the passage reinforces the connection of the house to its site.

Creator

Smith and Williams, architects
Julius Shulman, photographer

Source

Smith & Williams records, Architecture and Design Collection. Art, Design & Architecture Museum; University of California, Santa Barbara.

Date

circa 1951

Rights

© J. Paul Getty Trust. Getty Research Institute, Los Angeles (2004.R.10)

Transmission or reproduction of materials protected by copyright beyond that allowed by fair use requires the written permission of the copyright owners. Copyright restrictions also apply to digital representations of the original materials. Works not in the public domain cannot be commercially exploited without permission of the copyright owner. Responsibility for any use rests exclusively with the user. University of California Regents.

Collection

Citation

Smith and Williams, architects Julius Shulman, photographer, “Smith and Williams: Armstrong house (Pasadena, Calif.),” UCSB ADC Omeka, accessed September 27, 2021, http://www.adc-exhibits.museum.ucsb.edu/items/show/558.