Smith and Williams: Sunset Canyon Recreation Center (Los Angeles, Calif.)

adc_175_ff360_001-k.jpg
adc_175_ff365_002-k.jpg
adc_175_b47f1563_001-k.jpg
adc_175_888_p_001-k.jpg

Description

Wayne Williams and Robert Meyerhof, associate partner in the Smith and Williams’s office, designed a multi-level arrangement of decks and stair landings with an elaborate post-and-beam system that gives the impression of a tree house. The University of California, Los Angeles, program requested an open place, with few physical boundaries, to encourage informal meetings and conversations between faculty and students.

Creator

Smith and Williams, architects
Steve Jost, photographer
Jim Collison- Photographic International, photographer

Source

Smith & Williams records, Architecture and Design Collection. Art, Design & Architecture Museum; University of California, Santa Barbara.

Date

1962-1966

Rights

Transmission or reproduction of materials protected by copyright beyond that allowed by fair use requires the written permission of the copyright owners. Copyright restrictions also apply to digital representations of the original materials. Works not in the public domain cannot be commercially exploited without permission of the copyright owner. Responsibility for any use rests exclusively with the user. University of California Regents.

Collection

Citation

Smith and Williams, architects Steve Jost, photographer Jim Collison- Photographic International, photographer, “Smith and Williams: Sunset Canyon Recreation Center (Los Angeles, Calif.),” UCSB ADC Omeka, accessed September 27, 2021, http://www.adc-exhibits.museum.ucsb.edu/items/show/552.