Smith and Williams: Newport Dunes restrooms and lifeguard station (Newport Beach, Calif.)

adc_175_newportdunes-bathouse-k.jpg
adc_175_b45f1498_003-k.jpg
adc_175_b45f1504_002-k.jpg

Description

An associate architect in the Smith and Williams offices, Robert Thorgusen, designed a beach bath house with an undulating wall of sprayed concrete and metal lath. Thorgusen may have also designed the wooden lifeguard station.

Creator

Smith and Williams, architects
Community Facilities Planners, architects
Marvin Rand, photographer

Source

Smith & Williams records, Architecture and Design Collection. Art, Design & Architecture Museum; University of California, Santa Barbara.

Date

circa 1962-1963

Rights

© Marvin Rand Estate

Transmission or reproduction of materials protected by copyright beyond that allowed by fair use requires the written permission of the copyright owners. Copyright restrictions also apply to digital representations of the original materials. Works not in the public domain cannot be commercially exploited without permission of the copyright owner. Responsibility for any use rests exclusively with the user. University of California Regents.

Collection

Citation

Smith and Williams, architects Community Facilities Planners, architects Marvin Rand, photographer, “Smith and Williams: Newport Dunes restrooms and lifeguard station (Newport Beach, Calif.),” UCSB ADC Omeka, accessed September 27, 2021, http://www.adc-exhibits.museum.ucsb.edu/items/show/542.