Smith and Williams: Booth house (Beverly Hills, Calif.)

adc_175_b53f1740_002-k.jpg
adc_175_b43f1394_001-k.jpg
adc_175_b43f1396_001-k.jpg

Description

In the final design for the Booth house, a deck extends all the way across the outside and beyond the edges of the living room, integrating the outside and inside areas into one living space, close to trees. The Booth house is similar to the Crowell house in the steepness of its site, the placement of the deck to extend the living area and vistas, and in the Japanese flavor of the design.

Creator

Smith and Williams, architects
Julius Shulman, photographer

Source

Smith & Williams records, Architecture and Design Collection. Art, Design & Architecture Museum; University of California, Santa Barbara.

Date

1953-1956

Rights

© J. Paul Getty Trust. Getty Research Institute, Los Angeles (2004.R.10)

Transmission or reproduction of materials protected by copyright beyond that allowed by fair use requires the written permission of the copyright owners. Copyright restrictions also apply to digital representations of the original materials. Works not in the public domain cannot be commercially exploited without permission of the copyright owner. Responsibility for any use rests exclusively with the user. University of California Regents.

Collection

Citation

Smith and Williams, architects Julius Shulman, photographer, “Smith and Williams: Booth house (Beverly Hills, Calif.),” UCSB ADC Omeka, accessed September 27, 2021, http://www.adc-exhibits.museum.ucsb.edu/items/show/518.