Cliff May: May house #3 (Los Angeles, Calif.)

Description

When the house was built in 1938–1939, the interior was connected to the outdoors visually through windows facing a sun terrace. In 1949, May changed some of those windows to glass doors. He also added heating under the concrete floor of the outdoor area adjacent to the living and dining rooms, as well as
a sunken fire pit just outside the heated area. These changes allowed the sun terrace to be used for activities in the living and dining rooms. Though the pool was seen in the early plans, it wasn’t built until 1956.

Creator

Cliff May, architect

Source

Cliff May papers, Architecture and Design Collection. Art, Design & Architecture Museum; University of California, Santa Barbara

Date

circa 1938-1939

Rights

Transmission or reproduction of materials protected by copyright beyond that allowed by fair use requires the written permission of the copyright owners. Copyright restrictions also apply to digital representations of the original materials. Works not in the public domain cannot be commercially exploited without permission of the copyright owner. Responsibility for any use rests exclusively with the user. University of California Regents.

Files

cliffmay_1195.jpg

Citation

Cliff May, architect, “Cliff May: May house #3 (Los Angeles, Calif.),” UCSB ADC Omeka, accessed November 23, 2020, http://www.adc-exhibits.museum.ucsb.edu/items/show/472.